tiistai 5. huhtikuuta 2011

Florida 29.3.-3.4.11

Sunnuntaina 28.päivä lähdettiin Portlandia kohti ajamaan, valmiina Floridaan lähtöön. Käytiin IKEAssa syömässä lihapullia ja Alexan kanssa uitiin hotellin uima-altaassa vielä illalla ennen vikaa yötä ennen Floridaa. No, tuttuun tapaan kukaan ei sitte sinä yönä nukkunu, ketä jännitti ja ketä häiritsi ilmastoinnin ääni tai junan tööttäykset. Aamuyöstä sitte "heräiltiin" ja lähdettiin kohti lentokenttää. Lennettiin Portlandista Dallas, Texasiin jossa noin neljä tuntia vietettiin ja sieltä sitte suunta oli kohti Tampa, Floridaa, josta ajettiin sitte vuokra-autolla Sarasotaan. Perillä oltiin myöhään ja isoäidille vähän aikaa juteltuamme me sitten mentiin vihdoin nukkumaan.

Dallas, Texas

Tiistai oli eka kokonainen päivä Sarasotassa ja mikäpä sitä parempi tapa viettää se oli, kun mennä parhaalle uimarannalle, Siesta Keylle, uimaan ja aurinkoa ottamaan. Siinä ja uima-altaalla myöhemmin meniki sitte mukavasti koko päivä.



Keskiviikkona mentiin shoppailemaan! Voi vitsit ku Forever 21 -vaatekauppa sais Suomeen tulla! Se on mun vakio vaatekauppa. Illalla mentiin ravintolaan syömään ja sain mun kaverin Marisan hienoa kesämekkoa siellä sitte käyttää.

Torstaina "simpukkarannalle" eli Nokomis-rannalle keräämään simpukoita, joista me sitten Alexan kanssa myöhemmin kaulakoruja tehtiin. (Eli jos joku haluu simpukkakaulakorun Floridasta sanokoot nyt!!) Siellä oli niin tuulista, ettei veteen muita ku surffaajia päästetty, mut sainpa niistä sitte hienoja kuvia! Keskipäivällä ku kuuminta oli, mentiin taas shoppailemaan ja löysin kaikennäköstä kivaa! Käytiin myös Skandinavia kaupassa, mistä löyty paljon tuttuja juttuja mukaan lukien Marianne karkkeja, mitä äiti on mulle lähetelly (Alexan lempikarkkeja). Illalla mentiin taas ravintolaan syömään, tällä kertaa vielä hienompaan mitä edellisenä päivänä mentiin.

Nähtiin alligaattori syömässä lintua! Tää Florida oli täynnä alligaattoreita, nähtiin niitä joka päivä.


Perjantaina mentiin aamulla Caspersen-rannalle etsimään valkohain hampaita. Löydettiin joku 30-40 mikä on paljon pienempi määrä, mitä ne ennen on löytäny. Sen jälkeen mentiin Pop's Sunset Grill -ravintolaan lounaalle, missä oli kivat näkymät! Se oli siis joen rannalla ja kaikki veneet siitä meidät ohitti ja nähtiin myös silta joka nousi aina, kun isompia paatteja sen alta meni. Meitä tuijottamassa oli myös hauskannäkönen lintu. Lounaan jälkeen mentiin taas Siesta Key-rannalle uimaan, tai oikeestaan hyppimään aalloissa, jotka oli isoja!



Lauantaina, viimisenä kokonaisena päivänä Floridassa, mentiin aamulla Alexan kanssa uima-altaalle uimaan ja ottamaan aurinkoa. Tehtiin pieni shoppailureissu ja takasin uima-altaalle, jonne vielä myöhemmin sinä päivänä kolmatta kertaa mentiin, mut sillä kerralla laitettiin sitruunamehua hiuksiin, että saatais vielä vaaleemmat hiukset. Heitettiin ne sitruunan palat sitte puskiin ja kun illallisella Cliff kysy meiltä, että laitettiinhan ne sitruunat roskikseen, ni alettiin Alexan kanssa ihan hulluna nauramaan ja jouduttiin sitte pimeässä taskulampun avulla mennä ne keräämään ja roskikseen laittamaan. Tää paikka missä oltiin ei tosiaan mikään perus asuinalue oo vaan hirveen siisti ja hieno alue.


Ja sitte olikin jo aika lähteä. Sunnuntaina herättiin taas aikasin ja ajettiin Tampan lentokentälle, josta Dallasin kautta Portlandiin. Voin sanoa, että väsynyt ja surullinen olin ku piti lämmin paikka jättää, koska täällä Oregonissa niinkin kiva yllätys odotti, kun SADE. No, kai se kesä sieltä joskus tulee!

Seuraava matkakohde onkin sitte Seattle, jonne mennään nyt tulevana torstaina ja Masha lähtee mun mukaan! :)

8 kommenttia:

  1. ihan kivan näköstä tuol... ja hei joku päivä ku kerkeis ni se skype vois olla aika nice :)) linda!

    VastaaPoista
  2. mäki haluan lämpimään tässä lumen keskellä mikä ei lähde koskaan pois.

    VastaaPoista
  3. haha ollu vissiin normaalia pidempi talvi?

    VastaaPoista
  4. hAHah, ei vitsi ihanaa!! :):) ja toi SANAJÄRJESTYS!!!! Nauroin iha sikana:D:D:D

    t.jossu

    VastaaPoista
  5. Haha okeiokei alan keskittyy mitä sanon :DD mulle se teki ihan järkee. Ääääääh miks kuulostaa oudolta. Make sense=tehdä järkeä? Olla järkevä? Järjenmukaista? Apuva.

    VastaaPoista
  6. Järkeenkäypä? Järkevä? Tuntu/kuulosti järkevält? :D jotenki hassuu et voi tolleen unohtaa suomen vaik on puhunu sitä koht 18 vuotta!:D tosin se on kyl iha ymmärrettävää ku siel ei koko vuonna tarvii varmaan ihan hirveesti suomee:)
    .jossu

    VastaaPoista
  7. Joo toi kuulosti järkevältä kuulostaa järkevämmältä ;) joo kyllä se suomi yllättävän helposti huononee ku tieks ajattelen enkuks ni jotkut sanahommat rakennan sen englannin kieliopin mukaan kuten toi make sensen suora käännös on tehdä järkeä ja sit yks minkä kans taistelin oli et to do the dishes eli suora käännös tehdä tiskit ja ajattelin et miten sen suomeks voi sanoo! Hoitaa tiskit? Tiskata?

    VastaaPoista